Instagram Erişim Yasağı: Yasak Ne Zaman Kalkacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim yasağı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram’ın bazı kuralları ihlal etmesi ve toplumsal hassasiyetlere dikkat etmemesi nedeniyle bu engelin getirildiğini söyledi. İlgili eksikliklerin giderilmesi durumunda engelin kaldırılacağı bilgisini verdi.

Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Ülkemizde sosyal medya platformları için belirlediğimiz kurallar mevcut. Instagram’a yönelik uyarılarımız sonucunda gerekli adımları atmadıkları için erişim engeli getirdik. Kurallara uyum sağladıkları takdirde bu engeli kaldıracağız.”

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi. BTK’nın site bilgileri sorgulama sayfasında ilgili karar görüldü.

Sosyal Medya Platformlarıyla İletişim Süreci

Bakan Uraloğlu, diğer sosyal medya platformlarıyla olan iletişim hakkında da bilgi verdi. “Sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halindeyiz. Kanunlar ve toplumsal hassasiyetler çerçevesinde uyarılarımızı yapıyoruz. Kurallara uyulmadığı sürece gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” dedi.

Instagram’dan Yanıt Geldi mi?

Instagram’a getirilen yasakla ilgili platformdan bir yanıt alınıp alınmadığına dair Uraloğlu, şu açıklamada bulundu:

“Instagram ile iletişim halindeyiz. Şu anda temsilcileriyle görüşmeler sürüyor. Hassasiyetlerimiz net ve eksiklikler belirlenmiş durumda. Eksiklikler giderildiğinde engeli kaldıracağız. Ülkemizin kurallarına ve kanunlarına uyulması gerektiğini vurgulamak istiyorum.”

ulastirma-bakanligi-2 Instagram Erişim Yasağı: Yasak Ne Zaman Kalkacak?

Instagram Erişim Yasağı Hakkında Son Durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram’a getirilen erişim yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Instagram’ın belirlenen kurallara uymaması ve toplumsal hassasiyetlere dikkat etmemesi nedeniyle bu yasağın getirildiğini belirten Bakan Uraloğlu, gerekli düzenlemelerin yapılması durumunda engelin kaldırılacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Ülkemizde sosyal medya platformları için belirlediğimiz kurallar var. Instagram’a bu kurallara uymaları için uyarılarda bulunduk, ancak gerekli düzenlemeler yapılmadığı için erişim engeli getirdik. Eksiklikler giderilirse engeli kaldıracağız.”

Sosyal Medya Platformlarıyla Görüşmeler

Uraloğlu, diğer sosyal medya platformlarına yönelik planlamalar hakkında da bilgi verdi. “Sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz ve kurallarımızı uygulamaları için gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almaları gerektiğini belirtiyoruz” dedi.

Instagram’dan Geri Dönüş

Instagram’ın engelle ilgili herhangi bir geri dönüş yapıp yapmadığına dair Uraloğlu şu açıklamada bulundu:

“Instagram ile sürekli iletişim halindeyiz. Türkiye temsilcileriyle görüşmeler sürüyor. Eksiklikler düzeltildiğinde engeli kaldıracağız. Ülkemizin yasalarına ve kurallarına uyulması gerektiğinin altını çiziyorum.”

Yorum gönder