Roblox’a Erişim Engeli Getirildi: Roblox Ne Zaman Yeniden Açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sitesinde yer alan bilgilere göre, Roblox adlı oyuna Türkiye’de erişim yasağı getirildiği duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yasağın Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla alındığını açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox’un neden kapatıldığına dair yaptığı açıklamada, “Çocukların istismarına yol açabilecek içerikler barındırdığı için Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki bağlantılara Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmiştir. Toplumsal yapımıza zarar verecek girişimlere, çocukların istismarına ve şiddete teşvik eden faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

roblox-karar Roblox’a Erişim Engeli Getirildi: Roblox Ne Zaman Yeniden Açılacak?

BTK’nın resmi internet sitesindeki bilgiye göre, Roblox oyununa Türkiye üzerinden erişim engeli getirildi.

BTK’dan yapılan açıklamada, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Roblox’un erişime engellendiği duyuruldu. 

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Alınan kararda Roblox erişim engeli için “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Böylelikle Türkiye’de Watpadd ve Instagram’ın ardından Roblox’a da erişim engeli getirilmiş oldu. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Roblox’a getirilen erişim engeli hakkında açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un Türkiye’de erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alınmıştır. Karar, UYAP sistemi aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA: ÇOCUK İSTİSMARINA YOL AÇAN İÇERİKLER NEDENİYLE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox’un neden kapatıldığına dair sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı:

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki bağlantılara, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle erişim engeli getirilmiştir. Bu karar, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devleti olarak, çocuklarımızın korunmasını sağlamakla yükümlüdür. Çocukların üstün yararının gözetilmesi, korunması ve desteklenmesi tüm toplumun görevidir.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanma konusunda dünya genelinde öncü olan ülkemiz, teknolojinin olumsuz kullanımı konusunda hassasiyet göstermektedir. Çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı dikkatli olunmalı ve popülist, sorumsuz söylemlerden kaçınılmalıdır.

Toplumsal yapımıza zarar verebilecek girişimler, çocuk istismarı ve şiddet teşvikine karşı mücadele kararlılığımız sürecektir.”

ROBLOX NE ZAMAN YENİDEN AÇILACAK?

Roblox’a 7 Ağustos’ta getirilen erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Oyunseverler, bu yasağın ne zaman sona ereceğini merakla bekliyor.

Yorum gönder